Over mij

Mijn naam is Pascal Gorter. Sinds ik een kleine jongen was, schrijf ik en teken ik. Mijn inspiratiebronnen waren de populaire Marvel Comics. Maar wat ik miste in die verhalen was diepgang. Actuele thema's die speelden in de maatschappij werden wel aangehaald, maar er werd bijna niets mee gedaan. Dat vind ik jammer.

Ik kan mij namelijk opwinden over het sociale onrecht in de wereld. Een voorbeeld daarvan zijn de gevolgen van de Groningse aardbevingen. Naar aanleiding van een regionale competitie schreef ik hier een verhaal over. Hoe meer ik mij in het leven van de slachtoffers van de gaswinning verdiepte, hoe meer het leed dat ze meemaakten mij raakte.

Ik vind het schandalig dat sommige mensen niet langer veilig kunnen leven in hun eigen huis. Of dat ze in geldproblemen komen of hun relatie kwijtraken door de gaswinning. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en ik vind het erg verdrietig als dat geluk van iemand wordt afgenomen.

Het verhaal dat ik schreef kreeg de vorm van een prentenboek. Op deze manier hoop ik een statement te maken naar degenen die beslissingen nemen over de gaswinning.

Drieflaand heeft veel aandacht gehad in de noordelijke pers. Eerst in de Groninger Gezinsbode en het Dagblad van het Noorden, en al snel kreeg het boek ook aandacht van RTV Noord en lokale radiostations.

Een ander voorbeeld van een prentenboek dat ik gemaakt heb, is 'Ziek! Over corona en andere virussen.' Het boek is vooral informatief van aard en ik hoop zo jonge kinderen iets bij te leren over het coronavirus.

Het prentenboek was gratis te downloaden en is meer dan 1000 keer gedownload. Organisaties, zoals Infant Mental Health noemden mijn boekje als aanrader voor ouders. Ook veel leerkrachten hebben mijn boek gedownload.

Bekend van o.a.:

Drieflaand speelt zich af in een fictief dorp waar de huizen iedere dag verder de grond inzakken. De dorpsbewoners vluchten. Een van de inwoners, genaamd Berend, weigert te vertrekken. Maar dat komt hem al snel te duur te staan...

 

Van deze eerste editie zijn slechts 100 exemplaren, dus wees er snel bij. Op=op!

``Het boek verdient om uitgegeven te worden. Het ziet er echt heel mooi uit door die prachtige illustraties. Klasse!``

Jan Groenbroek, Stichting t Grunneger Bouk.