top 5 leukste Rupsje Nooitgenoeg cadeaus

Hoe is Rupsje Nooitgenoeg zo'n mooie vlinder geworden? Je kind ontdekt al het eten waardoor Rupsje Nooitgenoeg een grote dikke rups werd. Daarnaast zit er in een van de vruchten een verborgen verrassing. De Caterpillar Apple Play Set is te koop bij Amazon.

Rupsje Nooitgenoeg: Welk kind is er niet opgegroeid met deze kleine rups die altijd honger heeft? Het prentenboek is al tientallen jaren wereldberoemd. Maar mocht je het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg niet kennen: wees gerust. In dit artikel lees je alles over dit klein rupsje dat de harten van zoveel kinderen (en hun verzorgers) wist te veroveren. Maar we beginnen met een top 5 van de leukste Rupsjenooitgenoeg-artikelen.

1. Rupsje Nooitgenoeg Babyboek

Leg je herinneringen vast in dit boek, zodat je ze nooit vergeet

 

Op zoek naar een kado voor je pasgeboren neefje of nichtje? Of ken je iemand die een baby heeft gekregen? Trotse ouders kunnen met dit boek alle mijlpalen van het 1ste levensjaar vastleggen in dit boek. Het boek wordt bezorgd in een schitterende cadeaudoos. Dit kado gebaseerd op het klassieke prentenboek is gegarandeerd een succes.

 

Bestel snel voor de voorraad op is:

Rupsje Nooitgenoeg Babyboek: Je eerste jaar (Amazon.nl)

2. Rupsje Nooitgenoeg Voelboek

Je kind leert op een leuke manier woorden, kleuren en vormen

 

Heb je altijd afgevraagd hoe de appel van Rupsje Nooitgenoeg voelt? Het kind dat dit kado krijgt gaat het ontdekken. Dit boek is leuk om in voor te lezen en mee te spelen. Je (klein-)kind ontdekt dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren.

 

Bestel snel dit boek voor een voordelige prijs:

Rupsje Nooitgenoeg voelboek (Amazon.nl)

3. Rupsje Nooitgenoeg Hardcover

Het klassieke boek in extra stevig formaat 

 

Het klassieke verhaal in een extra stevig formaat. Eigenlijk hoeven we hier niets meer over te zeggen. De kwaliteit van dit boek spreekt voor zich.

 

Rupsje Nooitgenoeg hardcover (Amazon.nl)

4. Rupsje Nooitgenoeg Kartonboek

 

Ook in deze stevige uitgave beweegt de grote dikke rups door allerlei eten heen. Door de mooie hardcover omslag behoudt dit bijzondere boek zijn waarde. Het prachtige gebonden kartonboek heeft door zijn vierkante vorm een handzaam formaat. Bovendien is het door extra stevig karton bestendig tegen grijpgrage handjes.

 • 32 bladzijden.

 

Momenteel niet verkrijgbaar.


Tip: Liever geen verzendkosten betalen?

 

Bij € 20 (Bol.com) of € 30 (Amazon.nl) zijn de verzendkosten vaak gratis(*).

 

Kom je net 1 of 2 euro tekort? Koop dan (een van) deze digitale prentenboeken erbij:

 


5. Rupsje Nooitgenoeg Knuffel

Een lief en zacht vriendje bij het voorlezen

 

Rupsje Nooitgenoeg kruipt letterlijk uit het klassieke prentenboek. Zo wordt voorlezen extra speciaal. Terwijl je het verhaal vertelt kun je het personage uit het boek tot leven wekken met een unieke knuffel. Daarnaast is het pluche rupsje ook nog eens lekker zacht. Deze knuffel is natuurlijk ook erg leuk om als (kraam-)kado te geven. De rups is maar liefs 40 cm lang.

 

Bestel snel deze lieve zachte vriend:

Pluche Rupsje Nooitgenoeg  (25 cm)

Pluche Rupsje Nooitgenoeg (40 cm)

Rupsje Nooitgenoeg  in 30 seconden

 • Rupsje Nooitgenoeg is een personage uit het klassieke prentenboek "The Very Hungry Caterpillar". Het gaat over een rups die altijd honger heeft tot hij niet meer kan eten. Vervolgens groeit hij uit tot een mooie vlinder.

 • Het boek is bedoeld voor jonge kinderen en is nog steeds erg populair. Het is vertaald in meer dan 60 talen.

 • Voor kinderen is Rupsje Nooitgenoeg een herkenbaar personage. Verder is het boek erg leerzaam: kinderen leren over groei en de natuur. Daarnaast maakt de unieke collage-techniek het boek uniek.

 

Wie of wat is Rupsje Nooitgenoeg?

Rupsje Nooitgenoeg is een personage uit het klassieke prentenboek "The Very Hungry Caterpillar". De oorspronkelijke titel is "Rupsje Nooitgenoeg" in het Nederlands. Het is geschreven en geïllustreerd door Eric Carle. Het boek werd voor het eerst uitgegeven in 1969. Sindsdien is het een populaire keuze voor kinderen en ouders om te lezen en te delen.

 

Voor wie is Rupsje Nooitgenoeg geschreven?

Het boek is bedoeld voor jonge kinderen. Het is geschreven in eenvoudige taal met herkenbare illustraties. Het is een leuke en educatieve manier om kinderen te helpen begrijpen hoe de natuur werkt. Maar ook hoe belangrijk het is om te groeien en te veranderen.

 

Waar gaat het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg over?

Het verhaal gaat over een rups die zich voedt met bladeren. De rups heeft voortdurend honger en eet daarom steeds meer en meer bladeren. Totdat hij uiteindelijk zo dik wordt dat hij niet meer kan bewegen. Uiteindelijk slaagt de grote dikke rups erin om te vervellen en uit te groeien tot een mooie vlinder. Hiermee wil de schrijver zeggen dat verandering en groei een natuurlijk onderdeel zijn van het leven.

 

Herkenbaar en leerzaam verhaal

Rupsje Nooitgenoeg is een klassieker is in de kinderliteratuur. Dit komt doordat het een herkenbaar en leerzaam verhaal is. Kinderen herkennen zich in de rups die altijd honger heeft. Daarnaast is Rupsje Nooitgenoeg een leerzaam verhaal voor kinderen: Het gaat over de natuurlijke cyclus van de vlinder. Ook gaat het over het belang van voeding voor groei en ontwikkeling.

 

Unieke illustraties

Verder zijn de illustraties in het boek bijzonder. Eric Carle gebruikte een unieke collage-techniek om de illustraties te maken: hij plakte gekleurde papieren lagen op elkaar om de afbeeldingen te creëren. Deze techniek heeft ervoor gezorgd dat de illustraties van Rupsje Nooitgenoeg herkenbaar en uniek zijn. Het heeft daarom bijgedragen aan het succes van het boek.

 

Wat maakt Rupsje Nooitgenoeg bijzonder?

Rupsje Nooitgenoeg is dus bijzonder omdat het een populaire en herkenbare personage is. Het boek heeft daarnaast een leerzaam verhaal en unieke illustraties. Door dit succes is het boek vertaald in meer dan 60 talen: Het boek is een klassieker geworden in de kinderliteratuur.

 

Welk speelgoed is er van Rupsje Nooitgenoeg?

Het boek over de grote dikke rups is al tientallen jaren wereldberoemd. Het zal je dan niet verbazen dat er van alles te krijgen is van deze veelpotige insect. Van een Rupsje Nooitgenoeg boek tot knuffels en spelletjes: hieronder volgen populairste artikelen van de bekendste larve ter wereld.

PGstudio is affiliate (partner) van Amazon. Ik krijg daarom een kleine vergoeding voor elk product die via de link is verkocht.


Veelgestelde vragen over Rupsje Nooitgenoeg

 1. Wat betekent Rupsje Nooitgenoeg?

  De titel "Rupsje Nooitgenoeg" verwijst naar de hoofdpersoon van het boek: een rups die voortdurend honger heeft en steeds meer bladeren eet. De rups kan nooit genoeg krijgen van het eten en altijd meer wil hebben.

 2. Hoe heet Rupsje Nooitgenoeg?

  In het prentenboek "Rupsje Nooitgenoeg" heet de hoofdpersoon gewoon Rupsje Nooitgenoeg. Het boek vertelt het verhaal van Rupsje, een rups die voortdurend honger heeft en steeds meer bladeren eet. Uiteindelijk slaagt Rupsje erin om te vervellen en uit te groeien tot een vlinder.

 3. Hoe oud is Rupsje nooitgenoeg?

  Het is moeilijk om te zeggen hoe oud Rupsje is in mensjaren, omdat rupsen en vlinders een andere levenscyclus hebben dan mensen. In het boek wordt niet specifiek aangegeven hoe oud Rupsje is. Maar het boek is bedoeld voor jonge kinderen en de taal en illustraties zijn daarop aangepast.

 4. Hoe oud worden rupsen?

  Rupsen zijn jonge vormen van insecten die behoren tot de orde van de vlinders (Lepidoptera). Ze groeien en veranderen door een proces dat metamorfose wordt genoemd. Dit houdt in dat ze van een larvevorm (de rups) naar een volwassen vorm (de vlinder of mot) veranderen.

  Hoe oud rupsen worden, hangt af van de soort waartoe ze behoren. Sommige rupsen worden binnen enkele weken volwassen, terwijl andere rupsen meer dan een jaar nodig hebben om volwassen te worden. In de meeste gevallen zal een rups zich eerst voeden met bladeren of andere planten, zich vervellen en vervolgens in een cocon verpozen, waarna ze uitkomen als een volwassen vlinder of mot.

  Het is belangrijk om te onthouden dat rupsen en vlinders een andere levenscyclus hebben dan mensen, dus het is moeilijk om hun leeftijd te vergelijken. Rupsen zijn een belangrijk onderdeel van de natuur en spelen een cruciale rol in het behoud van planten en andere diersoorten.

 5. Wat eet Rupsje Nooitgenoeg?

  Rupsje Nooitgenoeg is een personage uit een bekend kinderboek van de Nederlandse schrijver en illustrator Eric Carle. In het boek eet Rupsje Nooitgenoeg voedsel dat voornamelijk bestaat uit bladeren van een boom.

  Het is een verhaal over hoe Rupsje Nooitgenoeg zich ontwikkelt van rups tot vlinder door het eten van veel bladeren. Het boek is bedoeld als een educatief verhaal voor kinderen over de natuurlijke cyclus van de vlinder.

 6. Wie is Eric Carle?

  Eric Carle is een bekende Amerikaanse schrijver en illustrator van kinderboeken. Hij werd geboren op 25 juni 1929 in Syracuse, New York en groeide op in Stuttgart, Duitsland. Hij studeerde aan de Akademie der Künste in Stuttgart en begon zijn carrière als grafisch ontwerper en illustrator voor verschillende tijdschriften en kranten.

  Carle is vooral bekend vanwege zijn boek "The Very Hungry Caterpillar" ("Rupsje Nooitgenoeg" in het Nederlands), dat werd uitgegeven in 1969 en sindsdien een populaire keuze is voor kinderen en ouders om te lezen en te delen.

  Het boek vertelt het verhaal van een rups die constant honger heeft en veel eet totdat hij uiteindelijk een vlinder wordt. Het verhaal wordt verteld door prachtige illustraties die zijn gemaakt door middel van de collage-techniek van Carle.

  Eric Carle is 91 jaar geworden. Hij stierf op 23 mei 2021.

 7. Welke andere boeken heeft Eric Carle (de schrijver van Rupsje Nooitgenoeg) geschreven?

  Carle heeft ook andere populaire boeken geschreven en geïllustreerd. Voorbeelden zijn "The Grouchy Ladybug" ("De Chagrijnige Rups"), "The Very Busy Spider" ("De Zeer Drukke Spin") en "The Very Quiet Cricket" ("De Zeer Stille Kikker").

  Zijn werk is vertaald in meer dan 60 talen en heeft hem veel prestigieuze prijzen opgeleverd, waaronder de Children's Literature Legacy Award en de Laura Ingalls Wilder Medal.

  Carle is ook oprichter van het Eric Carle Museum of Picture Book Art in Amherst, Massachusetts.

 8. Is Rupsje Nooitgenoeg Nederlands?

  Volgt.

 9. Wat eet Rupsje Nooitgenoeg op dinsdag?

  Volgt.