Twee logo's voor een fictief eetcafé

 

Studentencafé De Tweeling

Studenten moeten voor hun opleiding vaak schrijven en dat doen ze meestal op papier. Bovendien staat deze doelgroep vaak bekend om hun vrije levensstijl en staan jonge mensen meer open voor nieuwe ideeën. Allemaal facetten die in handgeschreven lettertype het best tot uiting komen.

Als kleuren heb ik gekozen voor rood en zwart. Rood staat voor liefde, voor passie, maar ook voor gevaar: studenten krijgen natuurlijk te maken met allerlei verleidingen. Dit wordt nogmaals versterkt door de twee 2'en die gespiegeld zijn: liefde brengt veel moois met zich mee, maar kan ook leiden tot teleurstellingen.

Zwart is een logische keuze voor een geschreven lettertype. Anderzijds staat zwart voor het onbekende, mysterie en voor verdriet. Opnieuw wordt hiermee de donkere kant benadrukt van de liefde en hartstocht: zaken waar studenten onvermijdelijk mee te maken krijgen op alle vlakken van hun leven.

Eetcafé De Buren

Een café voor een doelgroep die iets meer geld te besteden heeft is eetcafé De Buren. Ik heb hier gekozen voor een formeel en smal lettertype dat elegant is, maar ook klassiek overkomt. Helaas zijn er beperkte creatieve mogelijkheden voor een logo dat alleen bestaat uit tekst en op een breed vlak, zoals een bord boven de deur, moet worden uitgebeeld. Maar soms is het beste ontwerp simpel. Ik hoop dat ik met dit logo een geslaagde keuze heb gemaakt.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina met freelance werk.