Neem kosteloos een kijkje achter de schermen

Mooie tekstjes: een middag met de talenten van noorderzon


25 maart 2023, Groningen


Samen met de grootste talenten die Groningen en omstreken te bieden heeft, zat ik vanmiddag aan een klein tafeltje in een gebouw in het centrum van de stad, niet ver van de Korenbeurs. Te gast was dichter Martin Reints, die met ons in gesprek ging over het boek van Joe Moran: 'First you write a sentence'.

top 5 leukste Rupsje Nooitgenoeg cadeaus

Rupsje Nooitgenoeg: Welk kind is er niet opgegroeid met deze kleine rups die altijd honger heeft? Het prentenboek is al tientallen jaren wereldberoemd. Maar mocht je het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg niet kennen: wees gerust. In dit artikel lees je alles over dit klein rupsje dat de harten van zoveel kinderen (en hun verzorgers) wist te veroveren. Ontdek alles over Rupsje Nooitgenoeg.

Superman: Red Son Stripboek Review - Een Alternatieve Geschiedenis Met Een Twist

Superman: Red Son is een graphic novel geschreven door Mark Millar en getekend door Dave Johnson en Kilian Plunkett. Het is een alternatieve geschiedenis waarin Superman niet in Amerika is opgegroeid, maar in de Sovjet-Unie. In deze Superman: Red Son stripboek review ontdek je waarom dit verhaal zo interessant is en waarom het een plekje verdient in jouw boekenkast.

Watchmen Stripboek Review: Een Tijdloos Meesterwerk

De comic Watchmen is een van de meest invloedrijke en iconische stripboeken aller tijden. Geschreven door Alan Moore en getekend door Dave Gibbons, werd het oorspronkelijk uitgebracht in 1986 en is sindsdien een klassieker geworden. In deze Watchmen comic review, ontdek je waarom dit verhaal zo tijdloos is en waarom het nog steeds de moeite waard is om te lezen.

Ik heb iets te vieren (en misschien jij ook)

Het is alweer twee maand geleden dat ik je gemaild heb over mijn derde prentenboek dat ik samen met Luciën ga uitgeven. De planning loopt een beetje uit: we zitten nog steeds in de schrijffase en we zijn tot de conclusie gekomen dat mijn eerste versie van de tekst toch beter was. Intussen is Luciën op vakantie geweest en we pakken het deze week weer op. Met een beetje geluk komt het boek eind dit jaar nog uit.

Lees meer »

Gratis SF-stripverhaal (geinspireerd door Moebius)

In de zomer van 2017 werkte ik samen met Nelson Wagenaar (Neoflox) aan een webcomic. Na het zien van een tekening van Nelson op Instagram ontstond bij mij het idee voor een verhaal. We spraken af bij hem thuis en al snel hadden we een plot, die ik uitwerkte in een scenario (inclusief storyboard) van 3 pagina's. Ik liet me daarbij inspireren door het verhaal 'Arzach' van de Franse striptekenaar Moebius over een mysterieuze held die op een pterodactylus (een vliegend dinosaurusachtig wezen) de wereld rondreisde.

Lees meer »

Een gelukkig nieuwjaar (en een verrassing)

Het afgelopen jaar is voor mijn gevoel snel voorbij gegaan. En het lijkt of er weinig is veranderd. Corona is nog steeds en we zitten weer in een nieuwe lockdown. En ook qua verhalen en marketing heb ik het gevoel dat ik meer had kunnen doen.

Lees meer »